Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Var kan bo på Phangan?

Om du väljer det, tillsammans med ordet ”paradis” i varje hotellbeskrivning, är Phangan platsen. Paradiset är det säkert, när du kopplar av i en hängmatta på stranden, och lite att oroa dig för annat än när eftermiddagen är klar och kvällen börjar. Utbudet av hotellpriser är för närvarande från 8 US $ till 169 US $. Det är ett ganska brett val för resenären som letar efter något annat än var och en av dessa egenskaper.

Börjar med 8 dollar strandbungalow. Ren och ingen som bor där har haft några klagomål, annat än att det är lite långt från Haad Rin och någon aktivitet. Detta är Silver Moon Bungalows på Baan Tai. Det är söder om där färjan kommer in från Samui, så en gång på ön är bungalowerna på väg till Haad Rin.

Priserna går från det mest grundläggande fläktrummet till 250 Baht (Ja, det är 250 Baht per rum, inte person!) Till ett luftkonditionerat rum med 1 100 Baht per natt. Den har en restaurang, precis vid stranden, ingen rumservice men du kan delta i matlagningskurser. Thailändsk massage finns också.

Så, hur är det med 169 dollar-uppehåll? Santhiya Resort and Spa ligger på Thang Nai-stranden. Den har sin egen privata strand till en början och är en av de bästa på Phangan. Rummen är lyxiga med alla standardfaciliteter i ett 5-stjärnigt bostad – minibar, kassaskåp, satellit-TV, DVD-spelare etc.

De lyxiga rummen är välutrustade och utbudet av boende rymmer upp till en villa med havsutsikt till enastående 25 000 Baht en natt under högsäsongen.

Det lägsta priset är 5 500 baht, vilket motsvarar cirka US170 per natt. Hotellet har tre restauranger och barer, ett spa och naturligtvis en vacker pool, gym och gratis transport inom komplexet. De kommer också att tillhandahålla en gratis insamlingstjänst från Koh Samui flygplats. Se till att ankomsttiderna är välkända eftersom dessa tjänster ibland slutar tidigt. Det finns ett schema från Bang Krak Pier på Samui som kör fyra båtar från 9.20 till och med den sista färjan kl 16.30.

Det är det bredaste utbudet vad gäller pris men valet av logi på Phangan är enormt. Vissa kommer att vara populära under en kort tid, och då har en kund en dålig upplevelse och situationen förändras. De genomsnittliga hotellen på ön kostar cirka 40 dollar och typiskt för denna typ av hotell är Palita Lodge på Haad Rin Beach. Dess bra ren och har många av anläggningarna på de mycket dyrare platserna. En högsäsongspris för ett standardluftkonditionerat rum är drygt 2000 Baht, eller 65 US $.

En av de goda sakerna med ön är att hotell är spridda över alla strandområden, inte samlade på någon av kusten. Haad Rin stränderna är mer befolkade på grund av Full Moon Party som hålls där, men valet av semester är bra – tyst och avlägsen eller upptagen och underhållande