Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Vädret i Ko Phangan

Thailand har mycket distinkta vädermönster som i allmänhet är uppdelade i torra svala säsonger och fuktiga regnperioder. Men det finns också en geografisk uppdelning. Phuket och de västra öarna har en regnperiod som löper från april till oktober, medan Thailändska viken som Koh Samui och Koh Phangan har en regnperiod som inträffar senare under året. Månaderna för den högre nederbörden på Phangan har varit Oktober, november och december. Det torra vädret återvänder i januari och det finns mycket låg nederbörd under månaderna februari till juni.

Lågsäsongen är nästan en förseelse genom att även om det kan finnas några kraftiga regn och ibland är det ganska molnigt, finns det också långa perioder med starkt solsken. Fördelen med att ta en paus under lågsäsongen är de lägre kostnaden för hotell. Vid denna tid på året finns det några allvarligt bra fynd på ön. Simning är också säkert, särskilt i de djupa vikarna som Chalaklum. Här är simningen säker det mesta året runt.

Om ön skulle delas upp i goda tider att gå och inte så bra, skulle det bästa vara sent december till juni och de mindre än goda, september till november. Det lämnar juli och augusti när det är mer molnigt men inte så mycket regn. Temperaturen på ön varierar lite och går från 23 ° C som lägst till 29 ° C som högst.