Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Resetips

Besöket på ön innebär naturligtvis en havsresa. Det är en ganska kort från Samui men om resan är från Surathani är det väl värt att packa några sjösjuke-tabletter. De fartyg som används sträcker sig från ganska enkla färjor till snabba katamaraner, men om havet inte håller med dig kommer vissa tabletter att hjälpa. Det kan bli ganska hackigt, särskilt under regnperioden.

Ön är till stor del djungel, så som i alla tropiska klimat där det finns massor av träd och vatten, kommer det att finnas myggor. Håll dig borta från stillastående vatten och ha alltid ett avvisande medel. Många av de billigare stugorna kommer inte att vara luftkonditionerade, och det är otroligt hur mycket en mygga åtnjuter ett nattligt besök i ett gästens sovrum.

Netto ses inte så mycket i dessa dagar och är ofta ganska värdelös på något sätt. Bra saker att köpa om hotellet inte levererar dem är de elektriska spolarna och andra enheter för att avvärja besväret. Spolarna kan köpas i närbutiker som 7/11. Andra mer energiska sätt att se insektet är tennisracketarna som har en elektrisk ström som går igenom dem.

Värmen under lågsäsongen kan vara mycket tappande när fuktigheten är uppåt 80% och temperaturen i höga 20-talet. Varje övning kan vara mycket tröttsamt, men för att avvärja eventuella effekter av uttorkning ska du hålla gott om vatten på flaska. De bättre hotellen har vanligtvis 2 flaskor gratis vatten för gästerna, men på 7 Baht för en liten flaska från en mindre butik kommer det inte att bryta banken för att köpa några av dina egna. Att gå och klättra i djungeln är mycket svårt på vissa ställen så det är då du välkomnar en paus och en drink.

Under de klarare, kallare månaderna kommer solen att vara mycket stark och som med alla resoråd rekommenderar vi en bra solstoppare. För barn är detta mycket viktigt, men ingen vill åka hem som ser ut som den lokala hummer. En hatt är alltid bra att ha i den starka solen och det finns ingen brist på hattförsäljare i Phangan eller Bangkok. Om du frestas av de lokala solglasögonen, var medveten om att de förmodligen inte kommer till slutet av semestern. Ser ut som Ray Bans de kanske, men när de är byggda av mindre saker är de nästan garanterade att bryta inom två veckor eller mindre. Men de ser bra ut och på 199 Baht (betala inte mer) är det en bra affär att se så cool ut i ett par veckor.

Vägarna på Phangan är på vissa platser rudimentära. Liksom Samui kan ett spår som såg OK ut där det lämnade huvudvägen plötsligt förvandlas till ett brant, grovt plogat spår av torkad lera. De billigare jepparna som Suzuki Vitara kommer att ha en motorkapacitet på 850 cc, vilket inte räcker för att klara några av dessa spår. Om det finns ett val kan du försöka få något med en större motor – det kan kosta mer men det kan spara en bild nedåt, lutande bakåt. Kontrollera att bromsarna är OK. På många thailändska orter ingår försäkring, och det är OK förrän en olycka inträffar.

Din hyresman eller dam kommer att le mycket och önskar dig väl tills du returnerar fordonet med några få stötar. Då kommer leenden nästan säkert att försvinna. På den noten finns det ett sjukhus på ön och thailändsk medicinsk vård är absolut högsta kvalitet. De flesta läkare och sjuksköterskor har utbildat utomlands. Sjukvårdstjänsten i Thailand är till stor del privatdrivet (lämnar inte hemmet utan en bra reseförsäkring) och är av högsta standard.