Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Koh Phangan – Stränder

Att säga att stränderna på denna ö är några av de allra bästa i Thailand skulle inte vara någon överdrift. Anledningen till att besökarna ansträngde sig i första hand var för att Phangan, den största i gruppen i Ang Thang Marine National Park, hade den idylliska paradisön känsla för det. I viss mån har det fortfarande atmosfären på en långt borta plats, spektakulärt vacker.

Med utvecklingen har bekvämligheterna förbättrats och hotell-utvecklare har sett värdet på en plats där turisten är villig att göra en extra ansträngning för att komma dit.

Koh Samui är ingen slang när det gäller fantastiska stränder, men Phangan är den extra speciella, och tilltalar också dykningssamhället med några av de allra bästa dykplatserna i Sydostasien.

Det skulle vara svårt att föreslå en riktig ”bästa strand” eftersom de alla är lika bra. Följande är några av de finaste

Haad Salad Beach är en av de tystaste stränderna på ön, med en lång sträcka av fin sand kantad med kokospalmer. Det finns några bra hotell här, men bad, avkoppling och kanske några promenader i de närliggande kullarna är ungefär lika aktiva som det blir.

Runt udden finns Chaloklum Bay som ligger i vikar i en cirkel av kullar. Nyutvecklingen har varit i form av några hotell av mycket hög kvalitet. Det finns en brygga, en dykorganisation och bra bad även under lågsäsongen.

På östra sidan av ön är Thong Nai-stranden värd för några av de finaste hotellen på Phangan, med Santhiya Resort and Spa som potentiellt toppar listan. Om det är ett dyrt, unikt ställe att bo på så kan detta vara för dig med den extra attraktionen på en privat strand. Reser du söderut finns det ett antal små sandiga vikar att utforska, till exempel Haad Yang och Haad Yao East

På den södra spetsen av ön är den högsta koncentrationen av hotell och underhållning, inklusive platsen för det berömda Full Moon Party på Haad Rin. Här hittar du dykbutiker, en mängd matställen och två mycket bra sandsträckor på vardera sidan av odden. På den ena sidan, öster, är Sunrise Beach och på den andra, på den västra sidan (Ja, du har gissat det!) Är Sunset Beach. Mellan de två finns butiker, närbutiker, restauranger och en Siam Commercial Bank. Ingen skulle någonsin ha föreställt sig det för tio år sedan.

Detta är också det område där de billigare hotellen, pensionat och strandhytter samlas. Längs västkusten Baan Kai och sedan vidare till huvudstaden till Thong Sala ligger färjepiren och många dykbutiker där kurser och dykutflykter kan ordnas. Längre norrut med ett par kilometer sedan Ao Chao Phao-stranden, och längs denna korta sträcka av kusten finns det små vikar och en mängd platser att bo på.