Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hur kommer man till Koh Phangan

Ön ligger norr om Koh Samui och har blivit känd för sin Full Moon Party, som hålls varje månad, och en gång förmånen för resenärer som ville komma bort från de mer befolkade ”turist” öarna och njuta av det enkla livet – tillsammans med en skorpande strand fest varje månad, det vill säga.

Från Koh Samui – med flyg till Koh Samui och båt till Phangan
Ön har ingen flygplats, så alla flygresor måste ske via Koh Samui, vilket i sin tur betyder Bangkok Airways från antingen Bangkok Suvunarbhumi flygplats, Phuket eller Pattaya (U-Tapao). Thai International har 2 flyg om dagen, och ön kvalificeras som internationell med sin Berjaya Airlines-anslutning till Kuala Lumpur. (se Att komma till Koh Samui)

Det finns flyg till Surrathani på Thai International från både Don Muang och Suvunarbhumi flygplatser, vilket erbjuder ett alternativ till Samui, med en bussbil från flygplatsen till färjan över till Phangan.

Oavsett vilken flygväg du väljer behöver den fortfarande en sjuttur antingen från fastlandet vid Surrathani eller från Samui. Färjor och snabbbåtar går från Big Buddha Pier, Maenam Pier och Nathon Pier. Det finns ett val av vanlig färja, katamaran eller snabbbåt, som alla har ett annat pris. Färjorna från Samui anländer till Thong Sala Pier, på öns västkust.

Båt till Phangan från Samui
Det finns fem avgångar från Samui till Phangnan, den första klockan 8 och den sista klockan 17.30

Från Suratthani
Avgångar börjar klockan 6 på den 4 timmars resan över till Phangan. Det är en sen nattavgång som tar längre tid och anländer till ön klockan 5.30 efter en 6 timmars resa. Denna rutt är mycket populär för de som kommer från Bangkok, med buss eller tåg och färja för att åka direkt till Phangan

Med buss och med båt
Bussar lämnar Bangkoks södra terminal till Suratthani och tar cirka 11 timmar att göra en nattresa. Vissa agenter i Bangkok kan erbjuda en kombinerad biljett med buss och färja. Från Phuket och Krabi finns det bra regelbundna tjänster till Surrathani.

Järnväg och med båt
Det tredje alternativet är att ta tåget från Bangkok, och även om detta inte är det snabbaste sättet, kanske det är en mer lugn resa. Tåg lämnar centralstationen i Bangkok och tar mellan 9 och 12 timmar på en dagstur till Surrathani, beroende på typ av service. Avgången kl 23 anländer klockan 8.10 på morgonen.

För en dagsresa tar du dig till Surrathani klockan 16.30, vilket är en mycket kortare åtta timmars resa. Det finns bussbuss från järnvägsstationen till färjepiren. Återigen kan kombinerade biljetter köpas för järnvägs- och sjöresan från Bangkok eller kommer från Malaysia i söder. För information om tågresor i Thailand: www.railway.co.th